неделя, 15 април 2012 г.

Истинската история за Михаил и Луцифер


   Днес няма да ви споделям житейски мъдрости до които съм стигнал. Днес ще преведа една статия в интернет, която намерих за много заинтригуваща. Нейн писател е Уил Харейдър.

 

   Архангел Михаил, Принца на Светлината, и Луцифер, Принца на Тъмнината, заклещени в битка за цяла вечност във вярата на човечеството, или както църквата желае да вярваш. Това е може би най-преправяната и изопачена история от всички други. Позволи ми да ти обясня една доста различна версия на събитията.

   Бог и Ангелите бяха заедно в Единство, Всичко беше все още обединено, като Едно цяло. Съществуваше сътворение, но индивидуална опитност от Сътворяването все още не бе възможна. Подобно да имаш кейк, но без
възможност да го ядеш, какво забавно има в това? Сътворението поиска да преживее себе си да бъде сътворено, и така Божествения план бе създаден. Някои ангели пожелаха да влезат в сън, където да могат да претендират, че са извън Единството, така че да могат да участват в уникален апсект от Единството. Този, който вие знаете като Луцифер беше първият доброволец, който "напусна" Рая, докато Архангел Михаил беше лидера на ангелите, които останаха. Няма конфликт тук, тъй като всеки работи за една Цел.

  Истинската история за какво се случи след това разказва за блуден син, не за война между "доброто и злото". Луцифер литературно "носител на светлината", беше сина който напусна Бащината къща(Рая) за да сподели неговото наследство с всички от Творението.

   Михаил, литературно "Този, който е подобен на Бог", беше сина останал Вкъщи. Забележете, как хората съдят сина, който напусна дома за да сподели всичко, което има, докато самия Баща бе много радостен. Луцифер пожела да има хубаво време в Сътворяване, не да бъде скъперник с благословията, която му е дадена.

  Когато блудния син се завърна, неговия Баща му даде и наследството на другия син също. Какъв смисъл има да го оставя при Михаил, когато той няма да направи нищо с него. Не че Михаил имаше нещо против, той вече беше Сътворение. Михаил е Сътворение, Луцифер е опитността от сътворението, как можеш да бъдеш извън Сътворението? Не можеш, така че ти си Сътворение преживяващо себе си, и дори Луцифер е Михаил, и Михаил е Луцифер. Два аспекта от същото това Единство. И ти не си разделен от това, което означава че двата аспекта са с теб по същия начин.

   Говорейки за теб, искам да те попитам, как се озова тук? Как попадна в това така наречено "Ниско царство"(по-ниско вибрационен свят)?

   Ние бяхме родени в Единство, така че как човечеството бе разделено от Бог? Това е лесен отговор, всяка душа в нейната същност е някой, който е пожелал да се присъедини към Луцифер, като един "паднал" ангел. В сегашните истории има и малко истина, но ти не си "грешно", "лошо" или "зло" същество, ами много храбро и приключенско. Не един от възстаниците срещу Бог, ами един от тези, които се разделиха с Бог вътрешно заради чудния опит от нановото Обединяване с него.

   И не е Луцефер този, който накара хората да затънат така в техните илюзии. Когато Луцифер "напусна" Рая, там все още съществуваше разбиране, че никога не можеш да си разделен от Рая, ти просто сънуваш.

   Това е легендата за Градината Едем(райската градина). Нещата започнаха наистина да се объркват, чак когато Човечеството загуби Виолетовия Пламък и не можеше без усилие да пречиства по-ниските вибрационни енергии. Тогава ангелите забравиха дори че са ангели и започнаха да вършат наистина забавни неща, като да работят в Walmart(верига американски магазини), или да се присъединяват в републиканската партия.

  Това, което сега казвам вероятно притеснява няколко, ако не и повечето хора. Аз им казвам, че те са част от това, което им е казано, че е злото на злото. Тези вярвания са толкова широко разпространени, че всеки един е чувал доволно за тях. Ада, Луцифер и падналите ангели, те имат много други имена в различните култури. Хората със сигурност не искат да чуят, че са "падналитe" ангели, това ще рече че света в който те живеят е ... ? Света в който повече хора живеят е ад, макар че планетата върху която живеят е Градината на Едем, един пътуващ кораб изпълнен с живот. Те се супер-заблуждават в илюзиите си относно Истината и пропускат Реалността всички заедно, и въпреки това те са блудните синове и дъщери, и вратата към Дома е винаги Отворена. Това е съобщението на Луцифер, Носителя на Светлината.

    Илюзията за конфликт между Михаил и Луцифер беше създаден в човешките животи. Не съществува и никога не е съществувала война, която да противопостави Рая срещу самия него. Това е метафора за собствения конфликт вътре в човека. Ангелите дойдоха да сътворяват и да се наслаждават на това, въпреки че религията ни учи, че тази реалност се управлява от зло и цялата работа е да избягаме към рая. Това създава дуалистична илюзия за два пътя, единия на "прокълнатия", този който отдава себе си на физически удоволствия, и другия път на "праведния", този който отказва физическите удоволствия вярвайки, че после ще вземе някаква награда в Рая за това. И двата от така наречените духовни пътища просто водят в кръгове, Буда сподели това преди 2,000 години, но все още хората не го разбират. Няма два пътя, съществува само един, върху който ти вървиш, и когато се научиш да му се наслаждаваш, няма да е нужно да чакаш за награда от Рая, ти ще доведеш Рая тук на Земята с твоята собствена радост.              Разделяйки Луцифер и Михаил ти създаваш конфликт с твоята собствена Същност, и разделяш Рая от Земята. Оставяйки конфликта да си отиде, ти обединяваш Луцифер и Михаил и създаваш Рая на Земята.

  Луцифер никога не е напуснал Рая, както и ти, ти просто забрави тази истина в цялата тази ситуация и Рая бе скрит зад лъжа от разделение, подкрепено от омотани, суеверни митологии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля спазвайте добър тон.(фа, ми, ла, ре) Благодаря ви!