понеделник, 19 декември 2011 г.

Невероятната медитация

     Когато се родиш на земята има толкова много неща, които никой не ти казва и все значими за теб. Едно такова определено е медитацията. Тя ускорява невероятно много твоето развитие. Медитацията е мястото, където свършват думите и когато го почувстваш сам, ще разбереш несъмнено. Чрез нея ти се свързваш с твоя източник на светлина, и осъществявайки тази връзка извличаш неизмерно количесто ползи. Понеже е невъзможно да се обхванат всичките те, ще изредя само няколко:
  •  изчистваш се от застояли, пречещи ти, негативни мисли
  •  добавяш неземни преживявания в твоята опитност и разширяваш твоето съзнание
  •  повишаваш вибрация си, съответно ставаш постоянно щастлив
  •  щастието пък заздравява имунната ти система. 
   И тъй, като от 15 годишен се занимавам със самоусъвършенстване, което прави общо 7 години, ти се дава прекрасната възможност да ползваш моята опитност. Опитност базирана на много прочетени автори и тествани техники в търсене на най-ефективното, просто, ясно и забавно!


   
Техниката "Оксус" за успешна медитация 
  1. Предвиди си 15 минути спокойствие в които нищо не трябва да отвлича твоето внимание, което ще рече и да изключиш телефони, компютри.
  2. Облечи/съблечи се комфортно.
  3. Легни на това легло на което се чувстваш най-комфортно.
  4. Завии се до раменете с одеало/чершав.
  5. Настани се удобно по гръб.
  6. Затвори очи
  7. Вдишай и издишай няколко пъти бавно, дълбоко и спокойно, концентрирайки изцяло твоето внимание върху това действие.(представяй си, че си въздуха)
  8. Обърни се към себе си и кажи силно мислещ го и с колкото можеш повече емоция "БЛАГОДАРЯ!". Повтаряй това докато не ти омръзне и смени думичката с "ОБИЧАМ ТЕ!". Можеш и да добавяш, защо си благодариш, какво ценно намираш в себе си, същото и с "обичам те", но това при условие, че тези неща не те разсейват и не повикват не поканени мисли.
   Ще си по-добър във всяка следваща медитация, като лимит до къде да стигнеш няма!  

* За точка : съветвам да се диша с корема(при вдишване се издува корема), но не трябва да следваш нищо на сляпо, ами твоите емоции - те знаят най-добре.
* Всяко нещо в живота, както и медитацията ще ти се удава по-лесно ако влизаш в него с усмивка и позитивни очаквания. Знай, че всичко е наред и ти предстоят много хубави дни! 






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля спазвайте добър тон.(фа, ми, ла, ре) Благодаря ви!